Как да си направите „зелен“ борш с пилешко месо

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
„Зелен“ борш с пилешко месо

За днес кулинарният специалист Мария Сурова ви предлага да си направите „зелен“ борш с пилешко месо. Пилешките мръвки може да са крила или гърди, които първо трябва да сварите в три литра вода като им добавите малко сол. Варете 30 минути след което нарежете на половинки една глава лук,  а и един морков. Запържете ги в съвсем малко мазнина и ги добавете към бульона. Прибавете още дръжките на връзка копър и магданоз и варете още половин час. Десет минути преди да е готов бульонът добавете малко дафинов лист.

Отрежете дръжките на връзка спанак и лапад. Промийте листата и ги оставете в хладка вода да престои. Щом бульонът е готов, извадете съставките. Запържете лук с един рендосан морков и ги прибавете към бульона както и два три картофа-нарязани на едро.
Месото нарежете на парченца, преди да го прибавите, както и спанака и лапада. Добавете към борша ситно нарязан магданоз и копър, както и чесън и оставете да закипи. Щом е готов, поднесете го, като декорирате с половинка варено яйце и лъжичка сметана.

Мартин Иванов
по материали на ОРТ

Снимки::ОРТТ/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар