По стъпките на Майкъл Джексън

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Той е тръгнал по стъпките на поп краля Майкъл Джексън или поне що се отнася до неговите танцови стъпки. Салиф Ге може често да се види из улиците на Париж танцуващ прочутите стъпки на Майкъл Джексън. “Бях впечатлен още преди три години, когато видях клипа на песента Bad. Бяха по-впечатляващи от триковете в повечето филми. Бях тотално вдъхновен от него”, признава творецът. .

Улицата прави Салиф Ге творц и звезда

Мнозина имитират танците на Майкъл Джексън, но никой не го прави по-добре от този френски танцьор със сенегалски корени. Едно от видеата, които публикувал в Инстаграм допринесло за неговата популярност, и в момента в тази платформа има вече над 2,3 милиона последователи.  “За хората сякаш изглежда комично, и повечето от тях се питат кой ли е пък този. Аз мисля обаче че съм си заработил този успех, и това за мен е едно облекчение”, казва Салиф.

Сред неговите почитатели са дори американската кино звезда Уейн Джонсън и сръбският тенисист Новак Джокович, с когото дори танцуват заедно в едно клипче. “За мен това бе голяма чест, защото той е истинска легенда. Това обаче което наистина ме впечатли бе, че той знае кой съм аз и какво правя, и това много ме зарадва”, признава Салиф.

Салиф Ге

Междувременно работи и като модел , като дори  за една марка е създал собствена дизайнерска линия, а из парижките улици става все по-разпознаваем. “Това изглежда комично, но понякога си казвам:”Да познават ме””.  Благодарение на различните си активности Салиф печели добре. Дори има собствен мениджър, и времената,когато е танцувал за някое и друго евро из улиците отдавна са забравени.

“Веднъж си загубих телефона. Трябваше да танцувам за да спечеля и да си купя нов. Само за ден събрах 1 500 евро и си купих нов телефон. И това бяха само монети от по едно или две евро, и на продавача му изтекоха очите да ги брои”, спомня си Салиф.

И въпреки че вече не трябва да танцува за да печели, той все още не може да се отдели напълно от улицата. “ Без моите приятели и родители щях да съм никой. Улицата обаче за мен е училището на живота и на нея израснах като творец”, казва танцьорът. И за мнозина той е вече звезда, която могат не само да гледат в интернет но и да срещнат напълно реално из улиците.

Мартин Иванов

по материали на “Дойче веле”

Снимки: “Дойче веле”/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар