Забавна история

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

“Здравейте, аз съм Волфганг Амадеус Моцарт, но накратко може да ми викате  Волфи. Свиря на цигулка откакто съм на пет”, Така девет годишната Арабела Дъфи представя свирейки разбира се на цигулка фигурата на знаменития композитор в кратко и изпълнено с хумор видео клипче. То е част от нейната поредица за най различни исторически личности, с която си печели популярност в социалните мрежи.

Малката актриса в ролята на Моцарт

Идеята и и хрумнала още преди началото на пандемията, когато учителя по история в къщи. “По природа съм много любопитна. Когато се превъплатих например като кралица Виктория, бях много тъжна от смъртта на нейния съпруг, а когато влязох в ролята на Уинстън Чърчил наистина се почувствах като премиер по време на война”, разказва малката Арабела.

Нейните видия са пълни с фрази като: “Аз съм Шерлок холмс, и професията ми е да зная това, което другите не знаят” или  пресъздавайки Мона Лиза “Трябва да се поразмърдам малко, защото си седя така вече петстотин години” , които предизвикват усмивки у зрителите. Дори учителите обърнали внимание на нейните клипчета, и често ги използват в часовете по история.

Арабела Дъфи

“Мисля че хората обичат моите видеа, и дори да има хора на които да не са им харесали, аз се чувствам добре, защото зная, че съм дала всичко от себе си”, споделя малката актриса. Зад кратките филмчета стои обаче доста сериозна работа, помощ за което Арабела получава от своите родители. Фигурите се предават възможно най-реалистично, и когато Арабела е готова, заснемат поредното видео. Тя няма сценарии, а решава напълно спонтанно какво да каже пред камерата.

“За да направим дадено видео всичко зависи от това какви книги чете тя, в какви роли иска да се превъплъти, и кои факти от живота на различни исторически личности могат да се предадат пречупени през нейния хумор”, споделя баща и Кари Дъфи. Често двамата обикалят лондонските антиквариати в търсене на реквизит за нейните малки исторически роли.

Ролите и сцената далеч не са чужди за Арабела, защо още на шест участва в мюзикъл с глас си озвучава малкото октоподче Бети от британския анимационен филм за деца “Хей Дъги”. Хобито и е сама да си създава най-различни анимации. “Това са неща, които правя все за удоволствие. Нещо като хоби. Когато порасна обаче искам да стана археоложка и да изследвам древен Египет”, разкрива Арабела.

Дотогава обаче тя е свободна да намира много истории, които да разказва, все едно дали те вече са се случили или не.

Мартин Иванов

по материали на “Дойче Веле”

Снимки: “Дойче Веле”/ скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар