Как да си направите бобена крем супа ала капучино

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Кулинарният специалист Сергей Синицин  ви предлага  една интересна рецепта за бобена крем супа. И то не каква и да е а в стила на капучиното. Оставете да престои във вода за една нощ около 250 грама фасул. Излейте на сутринта водата и пресипете бобените зърна в тенджера. Добавете нова вода, която да покрие фасула на около 5 сантиметра.

Бобена крем супа ала капучино

Поставете го на огъня. На големи парчета нарежете главичка лук и един по-голям морков, които добавете към боба. Оставете да закипи и варете 340 минути докато омекнат зърната.

Десет минути преди да го свалите от огъня , отделете малко за украса. Отделете моркова и лука и излейте водата. Разбийте боба в блендера до получаване на еднородна смес, като към него добавете 150 грама течна сметана или мляко и 50 грама масло. Оставете  на слаб огън и разбърквайте непрекъснато. Остава ви да направите млечната шапка, благодарение на което тази крем супа се оприличава на капучино. Към половин чаша прясно мляко прибавете лъжичка растително масло и разбийте с миксера. Поставете малко от шапката върху крема супата и поръсете със свеж магданоз. Украсете с оставените зърна варен боб. За да си спестите варенето, може да си направите тази супа и с консервиран фасул.

Мартин Иванов

по материали на ОРТ
Снимки: ОРТ/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар