Да си вземем Tinder- любимец

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Германски приют търси нов дом за изоставени домашни любимци през социалните мрежи

Приют за животни в германския град Мюнхен решил да подходи творчески към търсенето на нов дом за своите четириноги обитатели. Във времената на пандемия още повече германци се сдобиха с домашни любимци, а след нейния край когато разбират, че са надценили силите и възможностите, и ги отдават на приюти или ги хвърлят където и да е. Ситуацията се изостри силно особено през тази година, а много приюти за животни съобщават, че вече са с препълнен капацитет.

Все повече домашни любимци остават на улицата след края на поредния локдаун в Германия

Сътрудниците на един от тези приюти намиращи се в Мюнхен признават, че всяка година трябва да се грижат за повече от 8 хиляди животни. След края на последния локдауун бройката им се увеличила лавинообразно, а места за новопостъпващите няма.

Идеално съвпадение между ситуация и креативно мислене, защото сътрудниците прибегнали до помощта на специално приложение за запознанство с нови домашни любимци, носещо името Tinder. Както информира агенция ДПА, те решили първоначално да открият акаунти в приложението на 15 питомци ръководейки се от всички правила на съвременното мобилно запознанство- със снимка, и данни за всяко животно.

Потребителите на приложението Tinder първоначално могат да осъществят контакт посредством специален чат не със сътрудниците на приюта, а с ботове, които ще задават на бъдещите собственици на домашни любимци различни уточняващи въпроси като например: Имат ли тези които желаят да си осиновят куче или котка двор или градина , какви жилищни условия предлагат, колко време прекарват на работа, колко време могат да отделят на своите любимци и други.

Кампанията „Идеално съвпадение- The Purrfect Match“ се провежда с подкрепата на Territory и започна на осми август, когато се чества Световния ден на котките. Първите свиждания и срещи ще се провеждат на територията на приюта, като на място ще се разбере доколко четириногите си подхождат с бъдещите си хазяи.

Teendog търси нови хазяи в Берлин

Платформи като Tinder стават се по-популярни места за запознанства с нови домашни любимци

Подобна група наречена Teendog за намиране на нов дом на бездомни кучета вече работи в германската столица Берлин. Тя е създадена в същото приложение за запознанства с четириноги любимци и предизвика огрромен интерес у потребителите. Подобно специално приложение за запознанства с четириноги любимци съществува от две години и в Литва. Нарича се GetPet. Германските защитници на правата на животните се надяват, че този положителен опит може да се възприеме и от редица други приюти за животни.

Мартин Иванов

По материали на „Дойче Веле“
Снимки: „Дойче Веле“/ скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар