От министър в Кабул до разносвач на пици в Лайпциг

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post
Не всеки може да стане от министър- разносвач на пици, Снимка: „Дойче Веле“

Съдбата на всеки човек може да му подготви всевъзможни изпитания. Едва ли обаче всеки може от министър да стане разносвач на пици и то в чужда страна. Такава обаче се оказала съдбата на бившият афганистански министър Сайед Ахмад Шах Саадат , за който ни разказва „Дойче Веле“. Само до преди няколко години той е ръководил министерството на съобщенията и информационните технологии в родината си, отговаряйки за осигуряването на мобилен интернет в отдалечените региони на Афганистан. Заради разногласия по отношение на разпределението на бюджета напуснал поста си през 2020 година, а малко преди края и през декември заминал за Германия. Там сменил коренно професията си- ставайки разносвач на пици към компанията Lieferando. Вместо със служебен автомобил разнасял пици на жителите на Лайпциг с колело.

Бившият министър има намерение да научи немски език и да си намери работа в някой от германските телекомуникационни компании. Нещо повече, след като историята на Сайед добила обществена популярност, все повече компании започнали да предлагат работа на бившия министър, който не се страхува от тежката работа.

Оказало се, че не липсвали кандидати, които искали да привлекат като служител тъкмо 50-годишния Сайед заради неговите способности и умения. Той получил предложение дори от една строителна компания в Турция, а неговият потенциал бил оценен и от настоящия му работодател, който му предложил работа в комуникационния отдел на компанията. Сайед обещал да помисли, а вече приел и ново предизвикателство-да сортира пратки в логистичния център на DHL на местното летище.

Мартин Иванов
по материали на „Дойче Веле“
Снимка: „Дойче Веле“

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар