Иновации в действие: Вино от какао в Гана

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Ганайски предприемачи показват, че виното може да се произвежда не само от грозде но и от какао. За този проект информира порталът africanews.com. Какаото се явява основната търговска култура на Гана от няколко десетилетия. И въпреки че западноафриканската страна е вторият по големина производител и износител на какао в света, някои все още търсят различни начини да го експлоатират. Като например д-р Харисън Аджима, който използва какао и други местни суровини във вината си.

Харисън Аджима

Ученият провежда програма за предприемачество, за да насърчи студентите да бъдат иновативни, което му позволява да демонстрира потенциала за добавяне на стойност към местните суровини.

„Търсихме начини да докажем на студентите, че е възможно да се разработят първокласни продукти от нашите местни ресурси. Така че идеята за приготвяне на вино от какао стана доста привлекателна, обяснява Харисън Аджима, основател на Volta Winery. Освен какаото, кашуто и кафените зърна се преработват в рафинирани червени и бели вина и сок.

Повече във видеото тук

„Все още има вторични продукти от какаото, които в момента не се използват, а като цяло то е един от осовните ни експортни стоки“, казва д-р Аджима.
Освен че прави сладки вина, тойизползва своята брандинг и опаковъчна мощ, за да привлече повече клиенти. Volta Winery се стреми да стане първокласният производител на какао, кафе и кашу в Гана, използвайки стандартните стъпки за производство на вино.

По материали на africanews.com
Snimki: africanews.com/скрийншот

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар