Бети Василева: „Пасищният туризъм“ превзе Белмекен през тази година

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

„Успяхме да качим до 95% от нашите животни в планината през това лято основно на Белмекен, но не и на пасищата, които сме ползвали преди. На самия Белмекен всичко е заето, като разрешителни за пашуване се дават само за овцете. Чакахме седмица за да ни разрешат само да разтоварим кравите там:, сподели пред представители на медиите в Мало Бучино Бети Василева от „Дивата ферма“.

Бети Василева

„Пасищата там са заети от овце, които реално ги няма там, но са очертани от мними животновъди. И до ден днешен с малки изключения там почти не виждаме да пасат овце. Наблюдаваме така нареченият „пасищен туризъм“. Като ти дойде проверка хоп 25 овце, които ги караш на Белмекен. Ако утре ти потрябват 200 овце, идва транспорта и ти докарва 200 овце. Минава проверката и хората си вземат парите:, продължава тя.

Бети Василева разказа за скорошен случай на псевдофермер с 200 овце от Костинброд, който заедно с проверяващите от БАБХ и министерството попаднал на нейния съпруг Николай Василев, търсейки пътя за неговия животновъден обект. „Николай му казал, че цяло лято горе в планината не е Имало никакви овце. На въпрос къде е пътя за обекта, той им отвърнал, че пътят им е Костенец- София-фонд „Земеделие“ – борба с измамите, прокуратура и съд“, разказва Василева.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар