Естонски стартъп Flyfeed строи завод за производство на насекоми във Виетнам

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Базираната в Талин стартираща компания за отглеждане на насекоми „Flyfeed“ успя за по-малко от година да разработи и тества производствената си технология и да подпише писма за намерения с водещи компании в сектора. Освен това, компанията е в процес на изграждане на първия си завод във Виетнам.

За да достигне търговски мащаб на производството си, „Flyfeed“ е набрала 3 млн. долара в начален кръг на финансиране от ангели-инвеститори. Първата фабрика ще бъде разположена в близост до пристанището на град Сайгон. Намеренията на компанията са да завърши строителството му през 2023 г. Съоръжението ще е с площ 15 000 кв. м, а капацитетът на завода ще бъде 17 500 тона продукти от насекоми годишно.

„Flyfeed“ се специализира в отглеждане на мухата Черен войник, прилагайки принципите на вертикалното земеделие. Компанията планира да продава продукта си за наторяване на местния пазар, а за добиваните от производството й протеини и масла ще се търсят по-широки възможности, включително и на европейския пазар за фуражи, разказва основателят и главен изпълнителен директор Арсений Олховски.

Източник: Асоциация на производителите на насекоми в България

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар