Британски стартъп прави екоконтейнери за компостиране на остатъци от храни за домашни любимци

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×
Rate this post

Британският стартъп The Bug Factory произвежда еко контейнери за насекоми, предназначени за рециклиране на хранителните отпадъци в домашни условия, съобщават от Асоциацията на насекомовъдите в България. По този начин, собственикът на еко контейнер отглежда насекоми за храна на домашни любимци (птици и риби), а насекомите от своя страна произвеждат тор за растения. Така домакинствата имат възможност да създадат свой собствен достъпен и непрекъснат източник на храна за животни, като рециклират у дома неизядените от семейството плодове.

Така изглеждат екоконтейнерите, в които остатъци от храната на домашните любимци може да се компостира в тор

Основана през 2019 г., The Bug Factory се ражда, след като британският предприемач Томас Констант получи награда за училищен дизайн в университета Лафбъроу за първоначалната концепция през 2018 г. Две години по-късно компанията стартира успешно след набиране на капитал в Kickstarter. Контейнерите й са създадени от рециклирани хладилници и фризери.

„Насекомите са невероятно устойчиви – те обогатяват земята, енергията и ресурсите, които традиционните животни използват, а ние предлагаме решение за собствениците на домашни любимци в уюта на собствения им дом“, така Томас Констант, главен изпълнителен директор и основател на The Bug Factory, обяснява идеята си.

Снимка източник: designwanted.com

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар