Британски стартъп прави екоконтейнери за компостиране на остатъци от храни за домашни любимци

Rate this post

Британският стартъп The Bug Factory произвежда еко контейнери за насекоми, предназначени за рециклиране на хранителните отпадъци в домашни условия, съобщават от Асоциацията на насекомовъдите в България. По този начин, собственикът на еко контейнер отглежда насекоми за храна на домашни любимци (птици и риби), а насекомите от своя страна произвеждат тор за растения. Така домакинствата имат възможност да създадат свой собствен достъпен и непрекъснат източник на храна за животни, като рециклират у дома неизядените от семейството плодове.

Така изглеждат екоконтейнерите, в които остатъци от храната на домашните любимци може да се компостира в тор

Основана през 2019 г., The Bug Factory се ражда, след като британският предприемач Томас Констант получи награда за училищен дизайн в университета Лафбъроу за първоначалната концепция през 2018 г. Две години по-късно компанията стартира успешно след набиране на капитал в Kickstarter. Контейнерите й са създадени от рециклирани хладилници и фризери.

„Насекомите са невероятно устойчиви – те обогатяват земята, енергията и ресурсите, които традиционните животни използват, а ние предлагаме решение за собствениците на домашни любимци в уюта на собствения им дом“, така Томас Констант, главен изпълнителен директор и основател на The Bug Factory, обяснява идеята си.

Снимка източник: designwanted.com

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар