Рецепта за домашно сирене

Rate this post

В последните години както заради стремежите на все повече домакинства да се хранят по здравословно, така и заради поскъпването на храните, хората се ориентираха към това сами да си приготвят някои храни като хляб и млечни продукти. Тласък на тази тенденция даде и започналата през 2020 година пандемия. затворила достъпа на милиони хора по света към най-различни заведения за обществено хранене и преобърнала търговията с храни из основи. Една от компаниите с големи традиции в производството на мая за сирена и кашкавали, представила се на тазгодишната АГРА в Пловдив бе и сливенската компания „Биоком Трендафилов“ ЕООД.

Все повече хора предпочитат да си правят домашни сирена и кашкавали

„Ние произвеждаме мая вече от 33 години насам. Ние сме първите производители на мая за сирене и кашкавал в Източна Европа, и сме познати сред производители и мандри на целя Балкански полуостров“, казва Мануела Трендафилова.

Сред продуктите на компанията са и специални тестове за установяване наличието на остатъци от антибиотици в млечните продукти. „За да може да станат сиренето и кашкавала, млякото трябва да е чисто и да не съдържа следи от антибиотици и инхибитори“, допълва още тя. Резултатите от тестовете излизат моментално, като дори хора които си правят домашни сирена и кашкавал вече си проверяват, дали млякото им съдържа следи от антибиотици. „Хубаво е като се каже, че млякото е отфермата на баба, но ако животните са лекувани от ветеринар, и бабата не си е проверила млякото, в него със сигурност може да има остатъци от антибиотици“, казва още Трендафилова.

 

Сливенската компания БИОКОМ е сред лидерите в производството на иновативни продукти на Балканите

Най-новият продукт с който се представят на АГРА е бърз тест, който може да позволи на потребителите сами да проверят дали зеленчуците им съдържат пестициди и то без да е нужно каквото и да е оборудване. Смесват се на равни количества вода като проба се взема със специален блистер.Резултатите стават ясни само за 25 минути.

Кои са „Биоком“

“Биоком Трендафилов” ЕООД е утвърден лидер в предлагането на съвременни и иновативни решения за безопасност и хигиена на суровини, крайни продукти и повърхности в цялата хранителна промишленост, търговски вериги, хотели, ресторанти, заведения за хранене, кетъринг фирми, лечебни заведения; лаборатории, козметика, фармация, зърнопроизводители, зърнопреработватели, фермери, ветеринарни обекти.
изключителен представител на утвърдени световни производители на модерни научни технологии за микробиологичен и физикохимичен мониторинг на храните. Освен това, съвместно с водещи учени и специалисти в съответния бранш разработват собствени иновативни продукти, съобразени с нуждите на клиентите им.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар