Брандове за хората: Доверете се на своя опит когато създавате нов бизнес

Rate this post

„Всеки който стартира даден бизнес или бранд го прави през собствената си перспектива. Всичко което аз знам за един бранд преминава през разбиранията ми за това как се развива един стартъп казва Елена Николова, един от основателите на марката ESCREO. Идеята да създадат собствен бранд дошла още докато учили с нейни съмишленици за предприемачи в САЩ. И препоръчва на всеки захванал се се с нелеката задача да прави собствен бизнес, да се довери тъкмо на своя опит и познания.

За своя бранд тя казва, че той „помага на всеки да бъде по-креативен“ независимо дали се намира в офиса или в училище. Предлагат продукт който позволява всяка една гладка повърхност да се трансформира в място за писане и рисуване.

Грешките на растежа

Не спирайте да се променяйте, съветва Елена Николова всички стартиращи бизнеси

Като всички различни бизнеси и техният преминал през различни фази на метаморфоза преди да се получи желаният резултат. „В началото ни беше много трудно да обясним какво правим. Много хора когато чуеха боя за писане я сравняваха с латекса или с фолио за писане“, продължава тя. Едно от първите им препятствия с което трябвало да се справят било, как да разкажат на потребителите за себе си и да наложат една марка продукти от непозната за страната ни категория.

Друга грешка на растежа била избора на лого на бранда. Първоначално избраното лого се оказало вече запазено и се наложило брандът да се преориентира към друго. Така CREO се трансформирало в ESCREO.

Погрешно подбраната таргет група. В началото избрали за своя основна група домакинствата, о се оказало, че не те, а бизнесите с офиси били по-точната група за марката

Научените уроци

„Започнете просто и не мислете много, защото в началото ние стартирахме именно по сложния начин, търсейки например как да се впишем в понятието „вълшебна боя“, продължава Елена. Важното за всеки един бранд според нея е, да бъде откриваем както в интернет, така и извън него, както и да се харесва на онези, които плащат. Другото което съветва стартиращите бизнеси Елена Николова е, да останат гъвкави, да не се страхуват от промените и да експериментират. Да се гледа на брнда като жив организъм, който да се развива заедно с компанията. Още в началото от ESCREO се научили и как да възприемат клиентите като основни посланици на своята марка, като се включили и в различни конкурси, които са ценни с това, че могат да се открият бъдещи стратегически партньори.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар