Смяна на призванието: Как един агрожурналист стана винопроизводител

Rate this post

Понякога една професия може да се превърне в тръмплин към друга, особено ако е придружена от страст към напитка като виното. Подобна е историята на колегата Камерън Уилсън, който изоставил „перото и се захванал с лозето. Неговата история е разказана от abc.net.au, за което работи дълги години. Сега Уилсън се е заел с отглеждането на лози с Шардоне и „Пино ноар“ разположени на около един хектар в Североизточна Тасмания.

Камерън Уилсън

През 2011 г., докато работи в азиатско-тихоокеанския нюзрум на ABC, Камерън започва бакалавърска степен по винени науки в университета Charles Sturt.

Стартирал с новата си професия в Montalto, средно голяма винарна като се захванал с почистване на ферментационни съдове. Освен това журналистическият му опит се оказал от полза, защото започнал да се грижи и за маркетинга на компанията. Останал няколко години във винарната, след което натрупал опит в Америка в долината Сонома, и пак се върнал на полуостров Морнингтън.

Като страничен проект той дори произвежда вино под собствения си лейбъл, Broadcast Wines, нещо като леко напомняне за предишната му медийна кариера.Уилсън смята че работата му като журналис не му липсва, и че новата му професия много му допада.

Със съкращения:

По материали на abc.net.au

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар