В Германия: Разочароващо равенство за „Айнтрахт“ Франкфурт срещу „Левски“

Rate this post

Ако ние тук сме по-склонни да гледаме на едно постижение или резултат с известна доза пристрастие къде от фенска гледна точка, къде и от факта, че сме малко или повече по-на юг, то в Германия медийният реализъм сякаш е издигнат в култ и на пиедестал. Отдавна не съм се връщал към една рубрика която в началото на моята блог история водех „България в чуждите медии“, но снощният мач ме провокира да потърся и предам информация за това, как беше отразен във федералната република.

Снимка: Скрийншот

Местното издание hessenschau излиза с късен репортаж от мача озаглавен „Айнтрахт“ касира късно реми в София“, в който отбелязва, че отборът е регистрирал „разочароващо равенство“ но все пак шансовете остават за втория мач. „“Айнтрахт“ пропусна да направи една голяма крачка към груповата фаза на турнира „Лига на конференциите“. Отборът на Дино Топмьолер достигна до 1:1 въпреки че поведе в резултата. Изданието отбелязва, че „Левски““ е стигнал до равенството в дълбоко добавеното време с „мечтан фантастичен гол“ на Асими Фадига в 95 минута цитирайки мнението на Маркус Грьосте, че единият гол, с който са повели германците е бил прекалено недостатъчен.

„Домакините не се впечатлиха от играта на „Айнтрахт“ и също показаха, че могат да пресират“, пишат в Германия и отбелязват големия пропуск на Роналдо. След почивката в играта на отбора от провинция Хесен според колегите нищо не се е променило и домакините от „Левски“ са утежнили положението на Франкфурт, които са играли необеспокоявани , но без да имат някакви шансове да отбележат гол. След смяната на звездата Коло Моани, който явно както пишат в Германия вече мисли само за Париж, се стигнало до истински син парад, завършил с невероятен гол от 25 метра.

Снимка: Скрийншот

Втори канал на германската обществена телевизия отбелязва, че „след късно реми“ влизането на „Айнтрахт“ в групите на европейския турнир изглежда повече от несигурно“ и всичко ще се реши във Франкфурт. ZDF пише, че французинът Коло Муани, отбелязал третия си гол за сезона след като вкара на „Локомотив“ Лайпциг и „Дармщад“ 86 най-вероятно е изиграл последния си мач за „Айнтрахт“. Въпреки че тимът на Франкфурт е изглеждал добре игрови и тактически залагайки на защитата, като справянето с бразилското нападателно трио на „Левски“ Уелтън, Роналдо и Рикардиньо не е било никак лесна задача.

Снимка: Скрийншот

Focus излиза със заглавие: „90+5 София шокира Франкфурт с късен гол“. , в който се котбелязва, че след късен гол на домакините, „Айнтрахт“ ще трепери за влизането си в груповата фаза на турнира „Лига на конференциите“ до края.

Мартин Иванов

по материали на германските медии

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар