7 „мързеливи“ добавки за вашия блог, базирани на AI

Rate this post

AI ни дебне отвсякъде, и спасението от него е може би да мислим сами, докато можем 

 

Изкуственият разум за зега не е изкушен да управлява хората, но докога ще мисли така, Снимка: Pixabay

Изкуственият интелект вече е неотменима част не само от живота ни, но и от все повече професии. И писането на блог статии не е изключение от тази тенденция. В опит да намеря добавка, с която да добавя аудио съдържание към моя блог ми хрумна да напиша едно малко ревю, в което да споделя някои добавки, които за някого биха били полезни а за други „мързеливи“.

Започвам първо с тези, добавящи аудио съдържание, защото струва ми се за динамичното време в което живеем, да слушаш вместо да четеш една статия е далеч по-лесно и удобно. Освен това слушайки даден текст, хората неусетно прекарват повече време на страницата ви, което също не е за пренебрегване.

Play ht

това е първата приставка,позволяваща превръщането на текст в аудио съдържание. Разполага с множество езици сред тях и български. Българските гласове са само два – на Калина и Борис. Интегрира се добре с Word Press. За да тръгне безплатната версия се изисква бърза регистрация. Недостатъкът и е, че в безплатната версия възможностите да се прилага на практика този плъгин са доста ограничени. Комбинира инструменти за SEO и създаване на RSS. Чрез тях статиите могат да се изпращат във вид на подкасти в някои от най-разпространените платформи като ITunes, Spotify и Google Podcasts.Плъгинът показва и подробен удио анализ на потребителите. Позволява сваляне на аудиото от потребителите, неговото споделяне и абониране чрез и-мейл за RSS.

Text to Speach TTS

Това е безплатен плъгин за превръщане на текстово съдържание в аудио на над 20 езика. Този плъгин обаче не предлага възможност за конвертиране на текста в аудио на български език, като се търсят разработчици, които да помогнат за превода му на български език.

Retell

Позволява автоматично генериране на аудио статии, но за сега е несъвместим с последните версии на Word Press. Позволява създаване на предварителни рекламни записи за монетизиране на съдържание. Разполага с над 100 различни реалистични гласове на 33 езика, както и аналитична страница за слушане на аудио в реално време. Също позволява създаване на подкаст съдържание и качването му в различните платформи. В процес на създаване на аудио статии, плъгинът анализира текстовото съдържание, маркира проблемни части от него, формира правилното произношение на думите и добавя човешка интонация с препинателни знаци.

10 Web AI Assistant за WordPress

Това е плъгин позволяващ създаване и редактиране на съдържание базирано на AI. Позволява създаване на първокласни статии, многократно по-бързо създаване на съдържание както в класическия, така и в новия редактор на Word Press. Освен това е снабден с функции и за оптимизиране на съдържанието. При инсталация изисква регистриране. Генерира съдържание, абзаци, очертания, копия, парафразиран текст, описания на продукти, въведения, заключения и други, специално необходими за потребителите на WordPress.

AI Assistent SEO Pack

Този плъгин е разработен за всички, които искат автоматично да генерират SEOO съдържание. Позволява оптимизиране на съдържанието, и е най-ефикасният и ефективен път за по-високо класиране, увеличаване на трафика на вашия уебсайт и задържането на посетителите. Асистентът за писане с изкуствен интелект за WordPress автоматично генерира контури, абзаци, дългосрочно съдържание като статии, може да перифразира текст и много други, директно в Yoast.

Long Shot AI

Още един плъгин, който обещава , че ще генерира висококачествено съдържание вместо вас. Позволява бързо генериране и оптимизиране на съдържанието без дори да се изморите от писане. Разработчиците гарантират, че единственото което трябва да въведете е темата по която искате да създадете съдържание, и тя ще направи всичко останало. Сред функциите му са такива за генериране на заглавие, освен това AI може да създаде съдържание вземайки предвид контекста на последно написаното съдържание и да генерира допълнително такова. Плъгинът улеснява класирането на сайта или блога в търсачките чрез предложения за ключови думи. Предлага още функция за създаване на семантично SEO съдържание, и генерира мета описания. На база зададени критерии AI може да напише вместо вас и заключението по дадена тема.

AI Image Lab

И накрая един плъгин, който както подсказва и името му е своеобразна лаборатория за генериране на изображения базирани на изкуствения интелект. Включва и функция позволяваща редакцията или добавянето на елементи към дадено изображение. Надграждането до AI Image Lab Pro премахва ограничението за изтегляне на 3 изображения и поддържа по-висока изходна разделителна способност.
Плъгинът трябва да бъде свързан към акаунт в WP Zone, преди да може да започне да изпраща заявки до AI.

Убедихте ли се че изкуственият интелект може почти всичко- от това да генерира заглавие, основен текст и заключение, че да добави и изображения, да създаде мета описание и SEO?! Аз лично се отнасям малко резервирано към повечето предложени в тези плъгини функции, защото все още смятам, че ние можем да мислим много по-добре от изкуствения интелект, да пишем също, но пък който го мързи има богат набор от инструменти, които могат да свършат всичко вместо него. Подборката от “мързеливи“ плъгини разбира се не е изчерпателна, а има за цел да ни покаже само че AI ни дебне от всяко ъгълче, и спасението от него е да се опитваме да мислим сами, докато и доколкото можем.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар