Владислав Николов: Ръководим се в работата си от необходимостта на хората от по-добри, качествени и здравословни храни

Rate this post

Здравословното хранене – от лична кауза до промяна в професионалното развитие на младия инженер технолог

 

Тенденцията към потреблението на все повече здравословни храни сякаш никога не ебила по-силна от днес. Тя остави ярка следа и на отминалото специализирано изложение АГРА в Пловдив. Една от компаниите предложила своите здравословни добавки като например сушени и стрити на прах фурми като алтернатива на захарта е малката пловдивска компания „Фуудс Консулт“ притежаваща 20-годишен опит в сферата на хранителната индустрия..

На изложението се срещаме с младия инженер технолог Владислав Николов, който вече е натрупал десет годишен опит в компанията.

„В нашата компания работят десетина души, като всички сме завършили университета по хранителни технологии. Аз съм завършил направление месо, като дълги години се занимавахме с производството на добавки за хранителната промишленост като консерванти и емулгатори. Решихме в един момент , че това не е призванието ни, и че света има нужда от по-добри и качествени храни“, казва младият технолог.

Така решили да заменят тези т.нар. „отрови“ с по-здравословни храни като различни хранителни добавки, медицински и здравословни храни и цялостни здравни комплекси от натурални и естествени съставки.

Здравословното хранене – от лична кауза до промяна в професионалното развитие на младия инженер технолог

Владислав признава с усмивка, че е преосмислил отношението си към храните, и сега „изкупва“ стари грехове. За трансформацията в неговите възгледи допринесло и преодоляването на тежко онкологично заболяване което му наложило да спре да консумира бяла захар

„Наистина смятам, че вече изкупувам стари грехове, защото например фосфатите са много вредни съставки, и да даваш кренвирши на две годишно дете като родител можеш да му нанесеш щети за цял живот“, казва с усмивка той.

Преодолявайки болестта Владислав си наложил алтернативен режим на хранене, включващ повече движение, ограничаване консумацията на месо изключване на захарта, и наблягане на плодовете и зеленчуците.

„Това което ние предлагаме са страхотни натурални продукти, които спокойно могат да заменят бялата захар в менюто ни. Мисля че все повече млади хора се опитват да се откажат от стария начин на хранене , консумирайки по-малко но избрани неща. Предпочитат да купят по-скъпи храни, които обаче са по-качествени, и мисля, че това е бъдещето“, категоричен е младият експерт.

Компанията държи и разработва и бранда My Foods който е от три години на пазара. Заложили са на познати неща, като идеята им била да се предаде нов смисъл на нещо традиционно българско. Ето защо се насочили към роза дамасцена и продуктите от нея. Направили първо напитка а след това и закуска, които нарекли Grazia Rose, предназначени за дамите с изключително благотворно влияние върху женския организъм. След това надградили с колагени и натурални подсладители.

Суровините за продуктите се набавят от цял свят и са предварително тествани, преди да влязат в производствения процес. Сред колагените които предлага My Foods освен познатия телешки колаген се предлага и рибен колаген направен от акула. Капацитетът на производство за сега е по-скоро бутиков, защото целта е да се види как се приемат продуктите и кои от тях се вписват в тази ниша.

Мартин Иванов

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар